Aktuality

Lidé na VŠKK: Bc. Petra Zadražilová

11.4.2022

Provozní a marketingová ředitelka školy Petra Zadražilová působí na VŠKK již od samého počátku. V oblasti marketingu se však pohybovala už předtím – zkušenosti v oboru střádá bezmála sedmnáct let. V rozhovoru nám přiblížila nejen svou pracovní náplň, ale také jsme se na skok dostali k tématu školní agentury, Kreativního kanclu.

Tímto bychom chtěli Petře velmi poděkovat za veškerou usilovnou práci, kterou pro naši školu dělá, a to vždy s láskou a pochopením pro druhé.

Přes 8 let jste dělala marketingovou manažerku školy Michael, než jste se stala provozní a marketingovou ředitelkou VŠKK. Jak jste se k práci dostala a jaké hlavní rozdíly mezi těmito pozicemi pociťujete?
Na Michaelu pracuji jako marketingová manažerka od roku 2013. Když v roce 2016 vznikala VŠKK, oslovil mě pan Ondřej Štěpánek (majitel škol), a požádal mě o pomoc s rozjezdem. Časem jsem k marketingu přidala i provoz. V současné době tak pracuji na obou školách. Co se marketingu škol týče, je to dost podobné – sledování konkurence, nábor nových studentů, tvorba kampaní, akce/promo školy… Provoz je něco zcela jiného – smlouvy se zaměstnanci a dodavateli, zajištění chodu celé budovy od úklidu, topení a vybavení až po školní kavárnu DomečeKK. Je toho hodně, nedá se to takto jednoduše napsat. Každý den může přinést jiný problém, který je potřeba řešit.

S prací marketingové manažerky máte zkušenosti i z čajové firmy Velta Plus Eu, s. r. o. Přiblížila byste čtenářům, co taková pozice vlastně obnáší?
S marketingem jsem začínala ve společnosti Bellinda ČR, kde jsem byla Brand Manager pro punčochové a ponožkové zboží. Poté jsem pracovala ve vietnamské firmě Velta Plus, kde jsem se starala o čaje. Obě tyto práce byly velmi podobné, jen produkt byl jiný. Vždy šlo o monitoring konkurence, výběr produktů a jejich propagaci. Bellinda mi byla bližší, vzhledem k produktům. Byla to skvělá škola. Měli jsme pobočky na Slovensku, v Rumunsku, Maďarsku a Polsku.

Jaké kvality by dle Vás měl mít dobrý marketingový manažer a ředitel?
Já osobně ráda pracuji pro chytré lidi, kterých si vážím jak po pracovní, tak po lidské stránce. Což se mi zde na VŠKK podařilo. Jak majitel školy, tak paní rektorka jsou skvělí. Myslím, že dobrý manager/ředitel by měl být empatický, měl by umět lidi motivovat a vést, vzbuzovat přirozený respekt, nepovyšovat se, nebýt arogantní, být pracovitý a stát si za svým rozhodnutím. Zda toto splňuji nevím, to je otázka na mé skvělé kolegy. 🙂

Jste také součástí Kreativního Kanclu. Jak tato školní reklamka vznikla a co Vás na ní nejvíce těší?
Jsem jednatelka Kanclu, ale nevedu ho. O Agenturu se starají hlavně kolegyně Michaela Obrová a nová posila Daniela Růžičková. Agentura vznikla, protože jsme si říkali, že by bylo fajn, kdyby studenti mohli pracovat na reálných zakázkách, nikoli na fiktivních projektech, které skončí v šuplíku. Takto mají studenti možnost se setkat se skutečnými klienty a pracovat pro ně. Vyzkouší si tak, již při studiu, jaká je realita v reklamních agenturách, kam mnozí naši studenti po škole nastupují.

Sháníte stále nové lidi do Kanclu? Jaké pozice jsou momentálně nejvíce třeba?
Ano, sháníme pořád. Naštěstí zájem o práci v Agentuře je. V současné době je určitě velká poptávka po graficích, copywriterech a on-line markeťácích.

Jsou v plánu nějaké další akce v rámci školy? Například zájezdy do zahraničí?
Plány jsou vždy, jen ne vždy je snadné je realizovat. Teď nás na dva roky zastavil, zbrzdil covid. Nyní je to válka. Byli bychom rádi za výměnné studijní pobyty v rámci Erasmu, o které je velký zájem. V plánu jsou určitě další akreditace studijních programů/specializací. Věřte, že pro vše děláme maximum 🙂

Co ráda děláte ve svém volném čase?
Snažím se sportovat, miluji cestování, ráda se válím na sluníčku a mám ráda dobré jídlo. Snažím se číst, ale u toho usínám. Jsem ráda se svojí rodinou. A brzy se stanu babičkou, takže se těším i na nový koníček – vození kočárku. 🙂

Máte nějaký recept na úlevu od stresu a shonu?
Na stres je pro mě nejlepší práce. Myslím fyzickou práci, při které vypnu. Ráda uklízím. Popřípadě procházka venku, když je sluníčko.

Proč byste zájemcům doporučila zrovna naši školu?
Protože je nejlepší. 🙂

Máte něco, co byste chtěla vzkázat studentům?
Chtěla bych jim říct, ať se mají rádi, věří si a snaží se být hodní k sobě i okolí. Možná ať víc žijí v reálném světě se skutečnými lidmi, přáteli, než na sociálních sítích ─ je to strašná škoda. A občas ať jsou k okolí méně kritičtí – i když vše není vždy dokonalé, je za tím určitě snaha a práce jiných.

Autor rozhovoru: Kristýna Bláhová, Karolína Havlová