Aktuality

COVID-19: Dodržování nařízení

9.11.2021

Milí studenti,

jistě všichni víte, že epidemiologická situace se neustále zhoršuje. Někteří vaši spolužáci se nás obrací s obavami o své zdraví či zdraví svých blízkých. Naše škola se řídí všemi aktuálními platnými opatřeními MŠMT, Ministerstva zdravotnictví, Hygienické stanice Praha, která byla vydána. Ve všech prostorách školy včetně učeben, vyjma praktické výuky, jste povinni nosit respirátory! Tím, že nemáte nasazené respirátory, můžete onemocnění šířit, ať jste již naočkovaní, či ne. Důsledně toto prosím dodržujte!

Vyučující pedagog, který je naočkovaný či prodělal covid v posledních 180 dnech, respirátor dle platných předpisů mít nasazen při výuce nemusí. Povinné testování na vysokých školách zavedeno nebylo, nicméně vaše osobní iniciativa nechat se případně otestovat, je jen vítána.

Dezinfikujte si ruce, všude jsou umístěny dezinfekční spreje či gely. Pokud se necítíte dobře, nechoďte do školy a raději si zajděte na PCR test.

Pokud jste pozitivní, nahlaste to obratem do školy na covid@vskk.cz nebo studijni@vskk.cz. Informace, že jste byli před např. před třemi dny pozitivně testováni, nám moc nepomůže. Snažíme se v těchto případech suplovat činnost hygienické stanice a včas vás informovat. Nicméně správně bychom měli počkat, až vás hygienická stanice bude kontaktovat a sdělí, jak se máte zachovat.

Pokud je vám ze školy oznámeno, že jste byli ve styku s pozitivně testovanou osobou na covid a nejste očkovaní, či jste neprodělali covid v posledních 180 dnech, musíte nastoupit do sedmidenní karantény a pátý až sedmý den jste povinni absolvovat PCR test. Pouze v případě, že je negativní, můžete zpět do výuky. I pokud máte takovouto informaci pouze od spolužáků např. přes FB a my jsme informováni nebyli, postupuje se stejně.

Jste dospělí lidé. Prosím, snažte se podle toho chovat. Buďte ohleduplní ke svým spolužákům i pedagogům. Je to i na vás. Veškerá opatření nebudou fungovat, pokud se nebudou dodržovat.

Udělejme společně maximum, aby téměř po dvou letech on-line výuky, která byla bezesporu pro všechny náročná, jsme se opět nevídali pouze přes Zoom, a to pouze v případě, pokud jste měli zapnuté kamery.

Je to na osobní zodpovědnosti nás všech!

Dana Janovská
rektorka VŠKK