Aktuality

Napomezí – výstava studenta

8.9.2021

Karel Komorous je začínající fotograf. Jedním z podnětů k tomu věnovat se právě fotografii, pro něj byla neschopnost přesně zachytit realitu kresbou či malbou. Primárně se věnuje fotografii autoportrétních aktů, architektury a krajiny. Spolu s tím se věnuje psaní a předčítání vlastní poezie na veřejných akcích. Součástí vernisáže tak bude i chvilka poezie mladých autorů.
Inspirace k sérii fotografií ,,Napomezí” se zrodila v nuceném společenském odcizení a potřebě člověka dlouhodobě přilnout k jiným lidem, v případě absence člověka k věcem, či místům. Myšlenkou souboru je splynutí osoby se stavbou, která je již víceméně jedním s okolní přírodou, prolnutí dvou zdánlivě odcizených světů. Celý projekt je zároveň záznamem mých vlastních pocitů a stavů, je focen formou autoportrétu, a jako proces se stal mým opětovným ukotvením ve světě, do kterého jsem již zdánlivě nezapadal.
Výstavu velkoformátových fotografií je možné si prohlédnout na chodbách Skautského institutu na Staromáku do 13. října. 

Karla Komorouse jsme vybrali v open callu, kterým jsme vyzvali mladé umělce k originálnímu zaplnění prostor Skautského institutu. Tématem tohoto open callu Vystavuj SI byly ,,Škatulky společnosti, to když se člověk cítí, že nezapadá.”. Spoluorganizuje jej dobrovolnice Skautského institutu Anna Ferrando.

Výstava vznikla s podporou dotačního programu MČ Prahy 1 pro oblast kultury pro rok 2021.

Více o projektu
FB událost: zde
©Karel Komorous
©Karel Komorous