Lecturers

Jiří Dědeček

Kontakt

dedecekj@vskk.cz

Jiří Dědeček

Kontakt

dedecekj@vskk.cz

Vyučované předměty

Literární tvorba (tvůrčí psaní)

Dosavadní nejvyšší vzdělání

1971-1975 Mgr. Filozofická fakulta UK /obor knihovnictví a vědecké informace

1982-1987 MgA. FAMU /scenáristika a dramaturgie

Profesní aktivity

1976-1984 – Jazyková škola v Praze /francouzština/

1976-1983 – Pražská informační služba /tlumočník/

od roku 1976 svobodné povolání

Odborná orientace

Psaní, hudba, zpěv

Nejvýznamnější publikace

2012 – Pohádky o Malé tlusté víle

2013 – Život a cesta hrocha Obludvíka

2016 – Balady z bankovního sektoru

2017 – O princezně Hryzeldě

2019 – Huňatá čuňata

Překlady:
2016 – Serge Gainsbourg – Výběr z textů, Maťa

2016 – Michel Ciment – Pas do Hollywoodu

Diskografie:
Kdyby smrtka měla mladý, 2003 – CD

Musíme vidět dál, 2004 – CD, písně Jacquese Brela

Řekněte to mýmu psovi, 2006 – CD

Prší nám do Campari, 2010 – CD s kapelou Úterý

Kočky z Letný, 2014 – CD

Významná ocenění

1986 – cena Obce překladatelů za překlady textů Georgese Brassense

2001 – Česká sekce IBBY: Zlatá stuha za originální pojetí principů nonsensové poezie

2002 – Sukova knihovna lit. pro mládež: Cena učitelů za přínos k rozvoji dětského čtenářství

2009 – cena Crane Summit World Congres of Poets

2010 – Krasnodar – cena Petra Velikého za rozvoj literární spolupráce

2010 – cena World Congres of Poets

2010 – medaile K.H. Máchy

Další profesní aktivity

Aktivní členství v profesních uskupeních:
2006 – zvolen předsedou Českého centra Mezinárodního PEN klubu – dodnes

Back to tutors
Další pedagogové
Zpět na specializace
Vyber si z dalších oborů